fbpx
Geen categorie

Deze apps verhogen je productiviteit

verhogen productiviteit

Je hebt het al druk genoeg en wilt natuurlijk elke dag zo productief mogelijk indelen. Maar als er iets in ons leven is wat ons minder productief maakt, dan is het wel onze smartphone. De helft van de smartphone gebruikers spendeert minimaal 5 uur per dag met zijn/haar telefoon en juist daarom zou het zonde zijn als we er niet meer uit zouden halen dan erin zit. Met deze apps wordt jouw dag nog productiever dan hij nu al is.

Todoist

Deze app is de ultieme to-do list en houdt alles voor je bij. Of het nu gaat om je wekelijkse boodschappen of die belangrijke taken die je vandaag nog moet afronden, je vindt ze allemaal in één app. Binnen de app kun je verschillende ‘projecten’ maken, wat er voor zorgt dat elke to-do list zijn eigen categorie heeft. Zo heb jij alle lijstjes in één app en hoef jij je niet meer druk te maken dat je iets vergeet. Per taak kun je namelijk een datum en herinnering instellen, zodat je precies weet wanneer je volgende taak af moet zijn. Todoist werkt ook heel fijn, wanneer je met meerdere mensen aan een project werkt. Je kunt namelijk gemakkelijk taken aan iemand opdragen en weet hierdoor precies wanneer de taak is afgerond. Als je het ons vraagt is Todoist dus zeker het downloaden waard!

Prijs: Gratis beperkte versie, €2,73 per maand voor de complete versie

Download: IOS,Android

Forest

Met deze app wordt productief werken een spelletje. Het klinkt misschien overbodig, maar wanneer je wat extra motivatie en focus nodig hebt is Forest echt een aanrader. Met de app plant je een boom, deze groeit zolang de Forest app open blijft staan, maar het boompje zal doodgaan wanneer je de app verlaat om naar een andere app te gaan. Hoe langer jij je telefoon niet aan raakt, des te groter je bos groeit. We hebben het zelf natuurlijk ook uitgeprobeerd en zijn zeker enthousiast, Forest is een speelse manier om meer focus en bewustwording te creëren rondom je social media gebruik.

Prijs: eenmalig €2,29

Download: IOS,Android

Trello

Werk je vaak in een team samen aan opdrachten of zoek je een goede tool voor de communicatie met je opdrachtgever? Dan is Trello de beste tool. In de app kun je verschillende borden maken, waarbij ieder bord dus voor een ander project kan staan. In elk bord voer je vervolgens je taken in en kun je ze onder ‘te doen’, ‘bezig’ of ‘klaar’ categoriseren. Zo weet je in elk project precies waar elk teamlid is en houd je eenvoudig het overzicht. Daarnaast kun je aan elke taak verschillende labels, checklisten en teamleden toewijzen om het nog overzichtelijker te maken.

Prijs: Gratis voor de Basic versie of $3,75 per maand voor Trello Gold

Download: IOS,Android

Freedom

Raak je snel afgeleid of verdwaal je vaak in social media wanneer je een pauze neemt? Dan is Freedom de oplossing. Deze app blokkeert bepaalde sites, die je zelf kunt invoeren, zodat je niet afgeleid raakt tijdens het werken. Het mooie aan Freedom is, dat het tegelijkertijd werkt op je telefoon en laptop. Heb je aangegeven dat je Instagram tijdelijk wilt blokkeren? Dan krijg je ook via je telefoon geen toegang tot de app. Zo weet je zeker dat je gefocust blijft.

Prijs: $2,42 bij een jaarlijks abonnement

Download: IOS, Android

Dus wil jij de tijd die je met je telefoon spendeert, zo nuttig en productief mogelijk besteden? Dan raden we het downloaden van deze apps zeker aan. Er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag, dus laten we deze uren zo nuttig mogelijk gebruiken. Welke apps gebruik jij veel? Deel je ervaringen hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>